Opleiding en coaching

Woonsupportplus heeft jarenlange kennis en ervaring in bewonersbegeleiding, communicatie en projectmanagement. Wij helpen graag organisaties om zich te ontwikkelen in hun sociale en organisatorische vaardigheden binnen de woningbouw/woningverhuur en renovatie. Onze programma’s richten zich op de sociale verhuurder, commerciële verhuurder en aannemers. Om dit op een effectieve wijze vorm te geven, hebben wij een aantal ontwikkelprogramma’s ontworpen voor communicatiemedewerkers, bewonersbegeleiders/woonconsulenten en projectmanagers, passend bij de ontwikkelingen van de organisatie en de veranderopgaven waar u voor staat. Kenmerkend voor onze programma’s is de positieve insteek en de aansprekende wijze waarop we de training beeldend maken. Tevens zorgen wij ervoor dat de impact van de trainingen en ontwikkeling in de praktijk geborgd worden.

Hieronder een overzicht van onze programma’s voor bewonersbegeleiders en communicatiemedewerkers.

  • Bewonersbegeleiding Niveau 1. Deze opleiding richt zich op basisvaardigheden. Hierbij komt houding-dynamiek in communicatie-overtuigen, duidelijk communiceren en vastleggen aan de orde.
  • Bewonersbegeleiding Niveau 2. Hier wordt met name ingezoomd op de interactie tussen mensen. Denk bijvoorbeeld aan hoe gaan we om met weerstand en agressie.
  • Bewonersbegeleiding Niveau 3. Tijdens deze training richten we ons meer op het proces van aansturing. Vaardigheden als leiderschap en het procesmanagement zijn hiervoor nodig.

Naast het verzorgen van sociale vaardigheden adviseren wij ook organisaties bij complexe vraagstukken en het ontwikkelen van werkprocessen binnen de woningbouw/woningverhuur en renovatie.

Wilt u meer weten over onze programma’s neem dan snel contact met ons op.