Nul op de meter Nieuw Buinen

Nul op de meter in één dag!

In het kader van het landelijk initiatief “De Stroomversnelling” werkt woningcorporatie Lefier samen met bouwer VolkerWessels aan de renovatie van 109 woningen in Nieuw Buinen naar Nul Op de Meter (N.O.M.).

Binnen de Stroomversnelling zijn op verschillende locaties in het land, waaronder Nieuw Buinen, woningen gerealiseerd.

Deze zogenaamde N.O.M. woningen wekken op jaarbasis evenveel energie op als ze verbruiken (gebaseerd op het gemiddelde energieverbruik van een gemiddeld huishouden). Voor de bewoners betekent het dat ze de komende 40 jaar dezelfde woonlasten betalen als nu voor een zeer comfortabele, gezonde en duurzame woning. Daarnaast betalen ze geen kosten meer aan het energiebedrijf, maar een huur en een energieprestatievergoeding aan woningcorporatie Lefier, die hiermee haar investering voor de N.O.M. renovatie terugverdient. De eerste 24 woningen zijn inmiddels opgeleverd. De renovatie werd per woning gerealiseerd. In één dag!