Nul op de meter Oud-Vossemeer

Stadlander in de Stroomversnelling

In de Stroomversnelling onderzoeken zes woningcorporaties en vier bouwers de verschillende opties om huurwoningen uit de jaren ’50 – ’70 heel energiezuinig en comfortabel te maken.

Geen koude en tocht meer. Geen vochtige woning, maar lekker warm in de winter en niet te heet in de zomer.

Ook Stadlander en VolkerWessels werken samen aan de ontwikkeling van een prototype. De eerste negen woningen in Oud-Vossemeer (gemeente Tholen) zijn in oktober 2015 gerenoveerd. De volgende fase zal in het tweede kwartaal van 2016 tot uitvoering komen. De energiezuinige woningverbetering (nul op de meter) van Stadlander kan daarbij tegelijkertijd ook levensloopbestendig (nultreden) worden gemaakt. Dat doen we met het plaatsen van een uitbouw achter de woonkamer en keuken. Op deze manier kunnen bewoners in hun eigen woning blijven wonen als hun levensomstandigheden veranderen, bijvoorbeeld door ouderdom, ziekte of een handicap.